Freezing

Hoezo, Freezing in Antwerpen? Waar was u dan wel? 2 cameraploegen waren present, Ook Lewisiana stuurde een spotter met compactcamera en enkele – we spreken net niet in termen van tientallen – kijklustigen die duidelijk niet in het station waren om de trein te nemen, stonden op de uitkijk.

En dan, klokslag om 18u gebeurde er … helemaal niets. Geen onverhoeds stilvallen van de bruisende stationsdrukte. Geen oponthoud van het openbare leven. Een enkeling in het midden van de hal bleek na 3 minuten onbeweeglijk voor zich uit te staren, toch gewoon op iemand te staan wachten.

Tien minuten later nog steeds niets. Niet in de hal, niet op het Astridplein, niet elders in het station. Mensen die langer dan een halve minuut dezelfde houding aanhielden, werden nauwlettend in de gaten gehouden door de twee camera’s. Belachelijk hoe lang sommigen doodstil naar hun treinticket of de uurtabellen staan te kijken. Maar freezers, neen, die waren er niet. Hun kat gestuurd. Of overmand door gêne om er als eerste aan te beginnen. Of toch gewoon een aprilgrap? Het had nochtans schoon kunnen zijn

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: