Nuttige tips voor de bekende medemens

Misschien hypothetisch, misschien ook niet: u bent een bekend gezicht en een toonaangevend weekblad schotelt u naar jaarlijkse gewoonte z’n eindejaarsvraagjes voor. Een niet te onderschatten opdracht die tot een goed einde moet worden gebracht, want diverse media zullen in de loop van het nieuwe jaar teruggrijpen naar uw antwoorden. En dat kan confronterend zijn. Daarom enkele nuttige tips om gezichtsverlies, dan wel ergernis bij de lezer, te voorkomen.

U bent een sportfiguur

 • Doe u niet anders/intelligenter/hipper voor dan u bent. Zeg niet dat u fan bent van Beirut als u vorig jaar op dezelfde plaats, in hetzelfde weekblad de cd van Helmut Lotti nog de hemel in prees.

U bent politicus

 • Begin niet wéér eens over de mislukte formaties van de voorbije zes maanden, de mensen zijn dat beu. Richt integendeel uw blik op de toekomst: doe een haalbare belofte!
 • Richt u tevens ook tot uw achterban, iemand anders leest uw antwoorden toch niet.
 • Geef niet af op de vele herhalingen op televisie. U of uw partij is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de besparingen bij de publieke omroep.

U bent schrijver/schrijfster

 • Per vraag hebt u plaats voor een antwoord van maximum 270 tekens (inclusief spaties). Benut die ruimte! Het is niet omdat uw uitgever u doorgaans per zin betaalt, dat u uw literaire mysteries plots in een telegramstijl moet verhullen bij een gelegenheid als deze, die helemaal niets in het laatje brengt. Het klootjesvolk begrijpt u dan helemaal niet meer en sinds Jeroen Brouwers de Prijs der Nederlandse Letteren weigerde vanwege de schamele financiële vergoeding, wordt uw soort voor het minst van krenterigheid verdacht.
 • U luistert uiteraard uitsluitend naar Klara en kijkt naar Canvas of beter nog: naar de BBC.

Nog tips voor de bekende medemens? Drop maar in de comments!

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: