Grof! Echt grof!

Waarom zijn papieren zakdoekjes niet gewoon effen? Ik heb het mij al vaak afgevraagd, maar op snottige dagen als deze behoort het toch wel tot één van de hoofdbezigheden van de dag. Het midden van zo’n zakdoek is doorgaans gladder dan een biljartlaken, maar langs de randen staat er altijd wel één of andere opdruk of motiefje op. Bij normaal gebruik geeft dat niet. Maar bij frequent gebruik – bij een snuitsnelheid van 1,1 pakje/uur en dat een ganse dag lang – richt dat behoorlijk wat externe schade aan het reukorgaan aan. Ik bedoel, bekijk dit eens:

kleenex.jpg

Het betreft hier een pakje Kleenex Ultra Soft. Ultra Soft!! Die topkes, die hebben bijna de proporties van brailleschrift! Qua ruwheid vergelijkbaar met het grofste schuurpapier, voor een hout- of metaalbewerker is dat de laatste optie vóór hij zou overwegen om staalwol te gebruiken. (Om te schuren, niet om te snuiten).

Of zou het effectief voor blinden bedoeld zijn? Zoals de signaaltegels aan de rand van het perron of het zebrapad. Zodat ze toch zeker niet per ongeluk in hun hand zouden snuiten. Het lijkt mij onwaarschijnlijk, want de rand van een zakdoek vind je zo ook wel, zonder topkes, zonder gevaar voor eigen leven.

Neen, misschien heeft de papierenzakdoekindustrie wel een aandeel in de verkoop van Vaseline of één of ander helend geneesmiddel ter genezing van rode neuzen. En dat dat meer opbrengt dan wanneer ze onschadelijke zakdoekjes zouden produceren, die ongetwijfeld beter zouden verkopen.

Anyhow, goed idee om volgend seizoen mee deel te nemen aan ‘De bedenkers’, niet verder vertellen!


  1. Eén tip bij snotterige dagen: Kleenex Balsam-zakdoekjes, te verkrijgen in dozen en in pakjes. Zacht en voorkomt een rode, geschuurde neus. Ik spreek uit ervaring. 🙂

  2. Lou

    Da’s bij deze genoteerd, merci!

  3. Die zakdoekjes bestaan uit meerdere lagen, door van die patroontjes erin te duwen blijven ze op elkaar zitten. De Balsamzakdoekjes die Saar aanraadt hebben dat mi niet, dat is een enkellaags geval en inderdaad heerlijk zacht. Maar ook snel ‘door’ en dat is dan weer onhandig…
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: