Mediamarkt, ik ben toch niet gek!

Welwel, Mediamarkt excuseert zich voor de verkoop van gebruikte producten.

“Producten die niet gebruikt zijn, zetten wij inderdaad terug in onze rekken”, aldus Mediamarkt. “Voor zover wij weten, mogen wij dit ook doen want het gaat immers over een ongebruikt product”, meent de keten. (De Morgen)

Volgens Test-Aankoop is dat echter onwettig. Edoch, bij Mediamarkt houden ze vol:

“Klanten die de indruk zouden hebben dat het product dat ze aankochten wel al gebruikt is, kunnen dit uiteraard komen omwisselen.” (De Morgen)

Maw.: Mediamarkt ziet er geen graten in om pakweg vijfdehandsproducten als nieuw te verkopen, ahja, ze zetten die teruggenomen artikelen toch gewoon terug in de rekken, keer op keer, altijd weer opnieuw.

Radio 1 bracht vanmorgen de bal aan het rollen. Op hun site al meerdere reacties, waaronder deze:

Aan de verpakking kan je zien of het product er al uit is gehaald. Bij aanschaf van een GSM, let je er best op de sticker, aangebracht op de doos van het toestel.

Klopt. Midden januari van dit jaar kocht ik in promotie een Samsung SGH-D520 GSM bij Mediamarkt. Van dat model waren er een achttal in voorraad. De stickers op al die dozen waren beschadigd, alle dozen waren dus al eens geopend. Uit navraag bleek dat dat was omdat er achteraf Nederlandstalige handleidingen bij de toestellen waren toegevoegd. Fijn. Bij thuiskomst bleek er inderdaad een Nederlandstalige handleiding bijgevoegd te zijn. Maar niet alleen dat, met het toestel waren ook al een dertigtal foto’s genomen … van de kerstman nog wel!

sp_a0009.jpg

Het toestel was verder in perfecte staat, ik had een telefoon nodig en geen zin in gedoe, dus ik ben er niet mee teruggegaan. Maar correct is dit niet. Anderzijds: wat moet er anders gebeuren met alle producten die in zo’n ketens worden teruggenomen? Vernietigen? (Het verhaal van de fiets die bij Decathlon volledig op de schroothoop belandde wegens een afgebroken tandwiel, krijgt u een andere keer) Hoe consumptiegericht kan een consumptiemaatschappij zijn?

Of geef gewoon een percentje op wat niet meer helemaal nieuw is, iedereen content.

Advertenties

  1. Ik heb al nooit erg vertrouwen gehad in Mediamarkt. Een jaar geleden er naar toe getrokken om er een printer te kopen. Ik sprak een viertal verkopers aan, die allemaal iets anders vertelden. En vooral ‘onware’ dingen vertelden, ze wisten namelijk niet dat ik goed voorbereid naar de winkel was gekomen.
    Misschien is het ginder wel een pakje goedkoper dan ergens anders, maar qua service en kennis is er nog veel werk aan de winkel!

  2. Dat van dat percentje korting op “gebruikte” items vind ik wel een goed idee.
    Best wel spannend die foto’s van een ander op je toestel. Wie weet heb je hier een primeur van formaat: de zoon van de kerstman, exlusief bij lewisiana.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: