Letermefoon

Wanneer in het nieuws de formatiegesprekken nog eens op een rijtje worden gezet, en dat komt dezer dagen al eens voor, is er veel kans dat daarbij beelden worden gebruikt van toen Yves Leterme deze verklaring aflegde. Intrigerend daarbij is de deur achter hem, met op het spiegelglas het symbooltje van een telefoon.

letermefoon.jpg

Vreemd toch dat anno 2007 in wat vermoedelijk het partijhoofdkwartier van CD&V is, de ruimte onder de trap nog dienst doet als ouderwetse telefooncel? Nog vreemder dat Leterme in de trappenhal toekomt en ze ook weer verlaat via die deur. Zou hij zich werkelijk in dat hokje verschuilen van vóór de aankomst van de persmeute … en er nadien ook weer zitten wachten tot iedereen weg is? Of zou er nog een andere geheime toegang zijn tot die ruimte?

Zou er een protocol zijn dat zegt dat je pas als een ware talkshowhost via de Grote Trap tot het gepeupel mag nederdalen als je premier bent, en niet eerder? Of had Leterme een aantal dringende telefoons te plegen en was zijn belwaarde misschien op of erger nog: zijn gsm-abonnement afgesloten wegens onbetaalde factuur (de mens had ook wel wat anders aan zijn hoofd)? Wie durft hem te bellen om dit kleine mysterie op te klaren?

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: