De Clickx Bwards

Oeoeoeh! Augustus en het stormt komkommers! De die van Clickx en de die van de Bwards zijn samen iets gaan eten. Samen! Iets. Gaan. Eten!! (Koninginnehapje en stoofvlees en een halve kip met frieten, qua driegangen menu kan dat tellen.)

Daarover werd op de weblogs van verschillende aanwezigen bericht. Misschien hadden ze daar beter nog even mee gewacht, oude koeien publiekelijk hete hangijzers aanbinden is riskant, zelfs met de beste bedoelingen. Want jawel, zij die Clickx voor eeuwig als een kutboekske zullen beschouwen, roken bloed. Bovendien zijn er ook de women of the opposite sex die zich mogelijks op hun spreekwoordelijke pik getrapt zouden kunnen voelen in geval van onjuiste interpretatie van een bepaalde bewering. Én de verschillende minderheids- en belangengroepen van Blogië komen straks ongetwijfeld ook nog elk met een eigen verklaring naar buiten. Terwijl de die van Clickx enkel maar de bedoeling hadden om de die van de Bwards en al hun vriendjes het hof te maken. Schattig toch?

Het is zoals met regeringsonderhandelingen: als we met z’n allen naar de poort van Hertoginnedal staan te gapen, geeft niemand een krimp. De echte doorbraken worden in het geheim beklonken in een Brussels cabardoucheke restaurant. Okee, behalve dan wanneer de tsjeeven aan zet zijn, dan gebeurt er helemaal niets.

‘En’, vielen de die van Clickx meteen met de deur in huis. ‘Gaan we een gemeenschappelijke blogverkiezing organiseren dit jaar?’. ‘Akkoord’, zegden de die van de Bwards, ‘Maar we behouden wel de naam Bwards’. ‘Mmmm’, schudden de die van Clickx hun hoofd afkeurend, ‘de merknaam Clickx is veel bekender.’ ‘Klopt’, pareerden de die van de Bwards, ‘maar binnen de blogosphere is jullie imago dermate gedeukt dat het wellicht niet meer uit te blutsen valt.’ ‘Daarom dat we nu samen aan tafel zitten’, glimlachten de die van Clickx fijntjes. ‘Voor mij nog een pint’, zei Pietel die in ware Dehaene-stijl als bemiddelaar was uitgenodigd. Het zou nog een lange avond worden.

… Of hoe zou dat gegaan zijn?
En waarom zullen er toch nog twee blog van het jaar-verkiezingen georganiseerd worden als we toch allemaal hetzelfde willen?
De Clickx Bwards dames en heren, + 1 vote!

Volgende week starten we bij Lewisiana op vraag van één van de betrokkenen trouwens met de reeks ‘communiceren met bloggers’. In de eerste extra bijlage lees je alles over het belang van een originele openingszin bij een eerste ontmoeting. ‘Hé, heb jij een niets-dan-vuurtje voor mij’, Waarmee vult gij uw gazet eigenlijk aangezien gij godganse dagen zit te bloggen?!’, ‘Zijt gij thuis ook zo onhebbelijk?’ of ‘Haaaa, jullie gebruiken die pruik van Myra tegenwoordig!’ zijn eerder af te raden.

Lewisiana werd met 0 stemmen op een eervolle 100ste plaats in de blog van het jaar verkiezing opgenomen bij Clickx en helaas schandelijk over het hoofd gezien bij de Bwards.

Advertenties

 1. We hebben het vooral gehad over de kleuren van onze vlag en de toonaard van ons volkslied. Niet onbelangrijk als je samen een gooi wil doen naar wereldheerschappij.

 2. Thuis is hij een lieveke eigenlijk feitelijk; helemaal niet onhebbelijk 😉

 3. [quote]Want jawel, zij die Clickx voor eeuwig als een kutboekske zullen beschouwen, roken bloed.[/quote]
  Al wat ik hier links en rechts over lees, doet me denken aan de lagere school, waar het ene groepje kindjes ruzie heeft met een ander. Terwijl de “leiders” het allang bijgelegd hebben tijdens de speeltijd, zijn de mindere goden nog druk bezig met elkaar te haten omdat ze denken dat dat hen populairder maakt. Zodra ze te weten komen dat friendship the new hate is, veranderen ze van richting als windhaan in een orkaan. Heerlijk toch, dat kuddegedrag? 🙂

 4. yab

  Hahaha, heel dat blogawardsgedoe heeft mijn vrijdagmorgen een beetje verlicht. Bedankt voor je leuke relativerende stukje!

 5. 😀
  Ontdekt. Ach, zolang het haar verhaallijnen niet zijn…

 6. Ik onderhandel enkel met een riot hun in mijn jaszak.

 7. Met kruiswoordraadsels en televisieprogrammaoverzichten, lezersbrieven en rechtzettingen 😉

 8. Och elk vorm van Buzz is goede Buzz 🙂
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: