Huis-, tuin- en keukendrum

Straf toch hoe ongemeen kritisch wij Vlamen telkens opnieuw kunnen zijn. Neem nu ‘Supertalent in Vlaanderen’ het vt4-programma waarin landgenoten, bedrijvig in de meest uiteenlopende en dus onvergelijkbare disciplines toch met elkaar moesten afrekenen. Beng en Percussive (zie Lewisiana TV, nog steeds daarzo >>
rechts op uw scherm, tenzij u een RSS-hipperd bent) brachten iets waar sommigen nog kinderlijk enthousiast over durven zijn, anderen vinden het allemaal afgekeken van Mayumana, Stomp en Kodo.

Om het met een Mitteranke te zeggen: “Et alors?”

Wat doet een drummer als hij de kartonnen dozen-fase (niet die van Lanoye) is ontgroeid en het klassieke slagwerkarsenaal zodanig onder de knie heeft dat het hem niet meer kan verrassen? Jawel: hij gaat experimenteren met geluid en je moet geen Mayumanaman zijn om te ontdekken dat uit een kookpot meer te halen valt dan stoofpotje op grootmoeders wijze. Je hoeft geen taikodrummer te zijn om te beseffen dat de bewegingen die je maakt je ritme beïnvloeden. Het maakt niet uit of je nu op een snaredrum van Premier of op een GFT-container van oTTo klopt, als het maar goed klinkt. En goed klinken doet het toch bij die gasten van Beng en Percussive, niet?

Dat ze overklast worden door het perfectionisme van Kodo heeft niks met talent te maken, maar alles met oefening. Die Jappen zijn professionals, wat impliceert dat ze tijd hebben om nog beter te worden in waar ze al goed in zijn. Maar je zal maar een voltijds schilder/behanger of lasser uit Vlaanderland zijn, die z’n gevoel voor ritme pas na zijn uren kan laten roffelen. Respect meneer!

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: