… mag het weten

Gisteren een uitnodiging gevangen voor Joost via de sympathieke burgervader van Gentblogt, dankuwellekes Michellekes! Wie niet weet wat Joost is (alvorens u zich belachelijk maakt in uw geeky vriendenkring: zeg niet [joost] maar [juiced]) meer duiding in de abonneesectie van De Standaard, evenwel gratis bereikbaar via de eerste twee links in deze post.

Een paar bedenkingen:

 • Joost, ‘de professionele YouTube’? Klopt: videorommel van particulieren kom je er niet tegen en de beeldkwaliteit is fenomenaal veel beter. Klopt niet: niet alleen particulieren maken videorommel. Joost biedt een dertigtal kanalen aan met professioneel beeldmateriaal, maar dat is voornamelijk promopraat, want op die 30 kanalen is ook weer niet zó veel te zien dat écht de moeite is. Gelukkig is dit nog maar een begin.
 • Joost, ‘de Net Gemist/iWatch van tinternet’? Jawel, maar dan veel uitgebreider én gratis! Vraag is bijgevolg of we er ooit iets van Vlaamse makelij op te zien gaan krijgen …
  En ook, ‘gratis’: Joost vreet bandbreedte zoals een oldtimer benzine zuipt. Hoeveel surfers zouden op termijn, als Joost écht de moeite wordt, hun standaard internetabo upgraden?
 • Dat fullscreen is een beetje een contradictie. Goeie beeldkwaliteit, allemaal goed en wel, maar je kan ondertussen niks anders doen op je beeldscherm. Wie kijkt er tegenwoordig geen tv terwijl ie op het net surft (Tijdswinst! Manneken…). Met Joost doe je beide ook tegelijk en wel op één scherm, tenminste als je je venstergrootte aanpast, maar wat voor zin heeft die geweldige beeldkwaliteit dan, als je naar een minivenstertje moet turen?
 • De grootste kracht van YouTube is ongetwijfeld de gebruiksvriendelijkheid ervan. Je moet geen software installeren en je kan rechtstreeks naar een beeldfragment linken. Dat laatste gaat ook bij Joost, alleen … Als ik u Vive La Fête live in Paradiso wil tonen kan ik u naar deze link (http://joost.com/0510008) sturen, maar wie niet geregistreerd is heeft er niet veel aan. En wie dat wel is klaarblijkelijk ook niet, het scherm Service Temporarily Unavailable is schering en inslag.

En u? Bent u een vriend van Joost? Of heeft hij u botweg nog steeds geen uitnodiging gestuurd?

Advertenties

 1. Joost heeft zich nog relatief op de achtergrond gehouden hier, de zak.
  Op z’n Nederlands is Joost ook een kutnaam, maar dat terzijde.

  Trouwens, hier is precies iets veranderd, maar wat? 😉

 2. Joost heeft mij uitgenodigd, maar mijn pc moet er precies niet van weten..

 1. 1 Is dat de nieuwe stijl ja? « lewisiana

  […] dat de nieuwe stijl ja? Het was de trouwe lezer al opgevallen: er is hier iets veranderd. Een nieuwe layout, maar ook: filmkes! Daar rechts, twee […]
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: