Dat belooft …

slachthaan.gif

De slachthaan, van zijn kant, is het archetype van de harde werker. Moet hij nog voorgesteld? Een onderbelicht en ietwat dramatisch facet van dit type, is dat hij – wanneer het moment daar is – de slacht steevast niet had verwacht. Rationalisering, herstructurering, brug- en ander pensioen: ze zijn ‘m niet onbekend, maar dat ze op een dag aan hem zouden worden besteed, gaat z’n petje net zo goed te boven. De mannelijke tegenhanger van de batterijkip is immers juist gewend om zijn anciënniteit te doen gelden. En dat is tegenwoordig uiteraard niet zonder gevaar: zeker wanneer blijkt dat batterijkippen hetzelfde werk doen voor een kleiner loon, gaat bij de slachthaan onherroepelijk de kop eraf wegens te duur.

(via batterijkip tante annie)
Doe de chickentales test!

Advertenties

  1. … en ik ben een batterijkip – al zijn de antwoorden op mijn test op dit moment misschien net iets te erg beïnvloed door work-related sh*t om representatief te zijn.

  2. misschien is het tijd voor frontvorming

  1. 1 Kotkotkedei « Dramoghe

    […] (via Lou uit Lewisiana) […]

  2. 2 lewisiana

    […] zei? Kotkotkedei « Dramoghe op Dat belooft …Alcyon op Dat belooft …Andhi op Dat belooft …Andhi op SuikerbonenLou op Wie zoekt die vindt […]
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: