De taak van de oppositie

Geen kwaad woord over de tegenstanders. Dat is de aanpak van Segolène Royal in de aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen. Nog slimmer is centrum-kandidaat François Bayrou die beseft – en vooral: openlijk toegeeft – dat links en rechts zullen moeten samenwerken om de komende jaren in Frankrijk een degelijk beleid te voeren. De Fransen hebben er zelfs oren naar.

En wat gebeurt er in Vlaanderen? In Vlaanderen schieten zij-die-de-rtfb-voor-doorsnee-Vlamingen-houdt met scherp op het strikje van de PS. En de tsjeven rijden rond met een blunderbus om aan te tonen wat acht jaar paars heeft ‘aangericht’. In plaats van de nadruk te leggen op de eigen sterkte zetten N-VA en CD&V de zwaktes van de tegenstander in de verf. Proper is dat. Een tegenstander waarmee ze na 10 juni misschien wel een regering moeten vormen. Dan worden er weer handjes geschud als waren ze allemaal al jaren de beste vriendjes.

En dan schrikken politici van het beeld dat ‘de mensen’ van hen hebben. Praatjesmakers, schijnheiligen, zakkenvullers. Hoe zou dat toch komen?

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: