Hoera!!

Ooit gespot in de glazen bol van Lewisiana en nu in de mailbox: heuglijk nieuws!

Beste lezers, toevallige voorbijganger, trouwe bezoekers, eenmalige commentator, iedereen die interesse heeft in taal,

Ergens in juli vorig jaar zijn Esther en ik er mee gestopt. Het veld met taalkoeien werd leeg en enkele trouwe lezers hebben getoond dat ze ons zouden missen. Dat deed ons veel plezier en met een voldaan gevoel hebben we er toen een punt achter gezet.

Esther en ik zijn dan voor een half jaar naar Berlijn getrokken. Daar hoor je niet zo veel Nederlands en eigenlijk was dat ook een belangrijke reden om te stoppen met Taalkoeien. Een andere reden was dat het nogal veel werk begon te worden en vooral voor mij, Tom, niet meer zo spontaan gebeurde.

Maar na een tijdje begonnen Esther en ik weer taalkoeien te spotten. Heel gewoon was dat, af en toe zeiden we “he kijk, dat is een taalkoe” en daar bleef het dan bij. Na een tijdje hadden we er echt weer plezier in om taalkoeien te spotten en tijdens een kort bezoek hier aan België had ik alweer een heleboel taalkoeien bij elkaar gesprokkeld.

Het idee om opnieuw met taalkoeien te beginnen ontstond. Maar deze keer pakken we het anders aan. Verwacht zeker niet elke dag een nieuwe taalkoe: in plaats van kwantiteit gaan we nu voor kwaliteit. Bovendien mag je je af en toe verwachten aan een heuse tekst die een bepaalde taalkoe wat dieper uitspit. Misschien iets minder toegankelijk voor de toevallige voorbijganger, maar dat is niet erg: het is iets dat Esther en mij interesseert, en dat is het belangrijkste.

Bij deze verklaar ik Taalkoeien dan ook opnieuw voor geopend!

Verse taalkoeien vanaf morgen,

Tom

http://taalkoeien.wordpress.com

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: