Vliegend tapijt

Weet ge nog, de meneer die de chauffage ging komen maken? De leukerd heeft ons toen een gans weekend in de kou laten zitten en toen hij eindelijk is komen opdagen, is hij stomweg uitgegleden over het matteke in onze gang.

Dat matteke ligt er overigens bijna nooit. Het is een soort voorzorgsmaatregel van de vrouw des huizes. Als er bezoekers verwacht worden waarvan algemeen geweten is dat ze doorgaans geen al te propere schoenen dragen, wordt het discreet uitgerold. Bijvoorbeeld wanneer de mannen van de gas passeren of die van den ellentrik of den aannemer van onze tot voor kort bouwende buren. Totnogtoe deed het voortreffelijk dienst en heeft het nooit slachtoffers gemaakt.

Tot die bewuste maandag dus. Met een geweldig doffe klap ging de verwarmingman tegen de vlakte. Ondanks zijn verpletterende verantwoordelijkheid voor drie dagen gebibber, hadden we er toch een beetje medelijden mee. Gelukkig niks erg, maar hij hàd al een slechte rug. Vandaag belde hij met de mededeling dat hij het toch maar ging opgeven als arbeidsongeval. En dat we niet ongerust moesten zijn want dat het onze schuld niet was, maar of we indien nodig als getuigen wilden optreden. Natuurlijk willen wij dat.

De vermoedelijke dader, 1m50 lang, zeer tenger gebouwd en donker gekleed is ondertussen spoorloos uit onze gang verdwenen.

Advertenties

  1. Els

    My god. Dit is een aflevering van Fawlty Towers!

  2. Last van een slecht karma, kan ook.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: