Terwijl

Terwijl de dagen langer worden en het toch weer kouder wordt (of het weer toch kouder wordt), terwijl Jan De Wilde als een Sinterklaas met zijn jaarlijkse lading eerste sneeuw komt aanzetten, terwijl de auto voor het eerst deze winter weigert te starten, maar de buurman zijn goed hart en zijn startkabels laat zien, terwijl de eerste gegadigden voor de spekzwoerdjes in het vogelhuisje zich aandienen, terwijl er sneeuw in de brievenbus zit (zoniet een belachelijk virtuele sneeuwbal in uw mailbox), terwijl vliegtuigen de blauwe hemel met een witte sliert in twee splijten, terwijl … terwijl dat alles zich voltrekt om te verworden tot een klassieke winterse dag in februari, begeeft onze verwarming het. De meneer die er wat van kent komt morgen pas. Dat betekent (meneren die iets van verwarmingen kennen kennende) dat hij in het beste geval pas overmorgen komt.

Het haardvuur dapper knipserend en lurkend likkend, maar te klein om zoveel koude te verdrijven. En wij, wij kruipen nog wat dichter bij elkaar, onze rillende lijfjes met mekaars schaarse warmte verwarmend.

Advertenties

  1. Eve

    Brrrr..’t is al dikke-truiendag bij u..

  2. Er is een literair talent in Lou verloren gegaan.

  3. Ik wil ook een haardvuur! En een warm lijf om mij aan te verwarmen!

  1. 1 lewisiana

    […] februari 28th 2007, 12:00 am Ingedeeld onder: het leven zoals het is Weet ge nog, de meneer die de chauffage ging komen maken? De leukerd heeft ons toen een gans weekend in de kou laten zitten en toen hij eindelijk is komen […]
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: