An inconvenient truth

Al Gore heeft een film gemaakt. U wist dat al maar u bent nog steeds niet gaan kijken? Ga kijken! Als u “An inconvenient truth” wat moeilijk vindt om uit te spreken, dan zegt u aan de mevrouw van de kassa gewoon “’t is voor de film van Al Gore”.

En ja, milieufascisten zeggen al eeuwen dat het vijf voor twaalf is, maar wat Gore op vlak van klimaatsverandering met de naakte cijfers aantoont, kan een weldenkend mens niet negeren. Koude rillingen alleen zullen de opwarming helaas niet tegenhouden.

Kanttekening: Gore is geen mislukte presidentskandidaat die plots een groene roeping gevonden heeft, hij is al zowat heel zijn leven met de materie bezig. Het komt zijn geloofwaardigheid ten goede en voor het eerst in 8 jaar ben ik blij dat zijn opponent president van de VS is geworden: Gore kan met deze film wellicht meer voor het milieu betekenen dan hij als president had kunnen doen, met de hete adem van de olielobby in z’n nek.

Ik ben vrij sceptisch de zaal binnengestapt, maar er met een sprankeltje hoop weer buitengekomen. Wat Gore zegt is juist: als de mens, zoals de voorbije jaren, op enkele decennia zo’n bepalende invloed op het klimaat kan hebben, dan kan dat ook in de positieve zin. Maar dan moeten we er NU wel aan beginnen, en wel zo.

Advertenties

  1. hé, wat een goede link. voila zie, ik zet hem meteen op mijn blog…

  2. yab

    Ja, ik was ook zwaar onder de indruk van de film. Een eye-opener, zowaar.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: