Prison Freak

God wat was Prison Break weer ongemeen ontsnappend (ont)spannend gisterenavond! Ondanks talloze voorspelbaarheden zoals …

 • “Scofield, je bent je psychopaat vergeten!”, werd ten huize Lou uitgeroepen toen de olijke bende de psychiatrie voorbij was. Maar wie duikt er plots op in de ziekenboeg? Haywire, jeuj! Toen waren ze met z’n …euh…tien?
 • Westmoreland bloedt na zijn onderonsje met Bellick als een rund en zal niet eens de binnenmuur van ’t gevang halen. Let overigens op de schijnbaar achteloze blikken van de andere aanwezigen wanneer hij al stervende aan Scofield toevertrouwt dat hij geen 1,5 miljoen maar 5 miljoen dollar heeft overgehouden aan zijn vliegtuigkaping … de jacht op de erfenis van DB Cooper: stuff voor het tweede seizoen?
 • Die dikke neef van Sucre geraakt dan wel (nipt) door het gat in de cel van Scofield, iets verderop verenneweert hij – zoals dat in een goed scenario hoort – wél de vluchtweg. De dikzak is namelijk in eender welke film of serie de klos, hij heeft het al-tijd gedaan. Met dank aan Laurel & Hardy. Gelukkig had Scofield op zijn lijf laten tatoeëren dat hij moeilijke hindernissen vóór de dikzak moet nemen. Toen waren ze nog met 8.
  Overigens, op het moment dat groot alarm werd geslagen en Scofield samen met de slaagkansen van zijn plan aan een draadje hingen, leek hij eerder achteruit dan vooruit te klauteren. Mannekes, dat duuuuuuuurde!
 • De mannelijke advocaat van Burrows legt het loodje: te goed om slecht te zijn en te man om goed te zijn. De vrouwelijke advocate ziet uiteraard in al haar vrouwelijke naïviteit de door het speurwerk blootgelegde sporen bevestigd en triomfeert in al haar wederom übervrouwelijke kwetsbaarheid.
 • Het Vergiftigde Drankje. Zelfs in hoogste regeringskringen slaat ongekende klunzigheid toe als er een Vergiftigd Drankje aan te pas komt. Het Vergiftigde Drankje komt steevast bij de verkeerde terecht, waarop één van De Goeien het moet ontgelden. Liefst nog De Beste van De Goeien. Een prins, een wit paard en een kus pasten ditmaal niet in het scenario.
 • Wat gedaan als twee mensen ongewild aan elkaar vastgeketend zijn en het sleuteltje van de handboeien om welke reden dan ook (hoe Hollywood!) zoek is? Yep … in seizoen 2 doet Captain “T-Bag” Hook mee.
 • De jonge snaak die het ontsnappingsplan bij Bellick verried, geraakt door de politieversperring in een paardentrailer. Een paardentrailer! “Daar kan zich in geen geval een klein dozijn ontsnapte gedetineerden in verschuilen”, moet de polies van wacht aan de betreffende controlepost gedacht hebben. En weg was de paardentrailer. Toen waren ze nog met vijf.
 • In het draaiboek van Fox River “wat gedaan bij georganiseerde ontsnapping” staat klaarblijkelijk nergens vermeld om in eerste instantie de dichtstbijzijnde luchthaven te alarmeren.
 • De vijf (zes met elf handen, zo je wil) hun lot ziet er nóg beroerder uit dan dat van de twee die er op eigen houtje vandoor zijn, wanneer hun vliegtuig voor hun neus opstijgt om een tweede seizoen van Prison Break te garanderen.
 • En tot slot: een relatie tussen de bloedmooie dokteres Tancredi en Scofield zou het plaatje der cliché’s compleet maken, zo wisten ook de scenaristen en dus moet de knapste uit de cast er aan geloven. Boe!

Maar dus ondanks dat alles was dit, op het openstaande microfoontje van Dewinter in Telefacts na, wel de beste televisie van 2006.

Advertenties

 1. Onnozelaar

  Gij verraadt hier alles of wa?!

  Al een chance dat ik het al gezien heb hé…

  Dat van de dokteres vind ik principieel onaanvaardbaar. Heb je gezien wat voor een schone kindjes dat zouden kunnen geweest zijn? Jammer, jammer.

 2. Bij het zien van de eerste aflevering dacht ik: “Amai dat gaat hier snel gedaan zijn. Daar kunnen ze toch geen heel seizoen over bezig blijven. ” en nu volgt er ook nog een tweede seizoen. Hoera!!! Hoe zou dat nu aflopen met de knappe advocate? En zou de dokteres nu echt dood zijn? Zouden ze uiteindelijk allemaal in Mexico terecht komen en een gezinneke stichten? Hopelijk laten ze ons ni te lang wachten op het vervolg.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: