Treuren om Free Willy

William Van Laeken is hot. Uit mijn stats blijkt dat hier nogal wat googleaars terecht komen die naar de man op zoek zijn. (tip voor de staatsveiligheid: Google). 2 op de 3 (dagelijkse) bezoekers. Fijn zo.

Van de week zat William in ”De Laatste Show”, nadat de redactie – net als Lewisiana een tijdje geleden – had ontdekt dat hij na 30 jaar trouwe dienst is verworden tot de éminence grise van “Panorama”. Het verbaasde me een beetje dat hij op de uitnodiging was ingegaan. De man lijdt ten slotte aan een vorm van het goedaardige Bavo Claes-syndroom: journalisten moeten nieuws brengen, niet maken. Er moest dus wel iets belangrijks te melden zijn, van zijnentwege.

En dat was er. Het zou wel eens goed kunnen dat William in het najaar op pensioen gaat. Dat betekent dat van de 3 wijzen bij de openbare omroep enkel Roel Van Bambost op post blijft. Hoewel die eigenlijk ook al op pensioen is gegaan, maar dat was gelukkig maar om te lachen.
Dat betekent ook dat we het in de toekomst voornamelijk met de nieuwe lichting jonge broekjes moeten doen. Dat we Wim De Vilder, na jaren uitstel, met even veel égards dagelijks in de huiskamer moeten ontvangen als de respectabele mei achtenzestigers van weleer.

Ik heb daar eigenlijk geen zin in. Misschien binnen tien jaar of zo, tot dan mag hij nog wat in de gang blijven wachten. Wel lullig om het tv-toestel daar elke avond omstreeks 19u heen te zeulen.

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: